Preventie, Welzijn en Gezondheidsbeleid Workshop

"Breng de kracht van digital delight in je gezondheidsbeleid, en maak zo je bedrijf bucket list material" - Prof Dr Koen Kas

In een 1-daagse workshop met ultra-inspirerende keynote, brengen we best practices en digitale innovatie van over heel de wereld voor je samen.

Samen co-creëren we een op maat gezondheidsbeleid dat wérkt voor jouw organisatie en volledig gedragen wordt door je werknemers en staf.

Een preventiebeleid dat innovatief en uniek in de markt (en zelfs de metaverse) staat en waar mensen groeien tot een versie die ze niet voor zichzelf durfden dromen… en jij als bedrijf op korte termijn de vruchten van plukt.

Aanpak: welzijnsbeleid workshop met Delight Thinking

Als gezondheidsinnovators hebben wij de laatste jaren hard nagedacht hoe we een optimaal, innovatief en digitaal ondersteund beleid rond preventie, welzijn en gezondheid in organisaties kunnen introduceren.  We hebben daarvoor een Delight Thinking methodologie ontwikkeld, waar we in één dag samen met jullie een volledig op maat en uniek beleid creëren met tal van digitale toepassingen voor gezondheid, preventie en welzijn. Een gezondheidsbeleid dat zelfs “metaverse-proof” is.

Het begint met de deelnemers: we betrekken 6 tot 20 van je collega’s – afkomstig uit verschillende afdelingen – die het welzijnsbeleid of gezondheidsbeleid mee vorm willen geven; een soort Alliantie van Welzijn Champions. Het is belangrijk dat deze personen ook een eigen intrinsieke motivatie m.b.t. het uitwerken van een gezondheids- en welzijnsbeleid voelen. Zij worden binnen de organisatie  immers onze gezondheidsambassadeurs.

De workshop zelf is opgesplitst in twee delen. Eerst luisteren we naar een inspirerende toelichting van Koen Kas: innovatieve cases, best practices, trends, technologische evoluties en digitale oplossingen. Een brede schets van wat er allemaal mogelijk is, vandaag en morgen, omtrent beleid, acties en dienstverlening. Deze kennis maken we doorheen de workshop ook beschikbaar als een bibliotheek van digitale oplossingen en best practices.

Daarna doorlopen we in kleine groepjes een creatief denkproces. We ontsluiten op die manier de unieke behoeftes van de organisatie en bepalen zo automatisch de kernelementen van een optimaal en future-proof preventie-, welzijns- en gezondheidsbeleid.  De “Delight Thinking”-methodiek van de workshop is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde creatieve denkmethodes. Op een hyper efficiënte manier landen we daardoor met een aantal zeer concrete actiepunten. Jouw organisatie kan daardoor reeds de volgende dag aan de slag. Maar wat nog belangrijker is, is dat er na de workshop een sterk draagvlak of ‘sense of ownership’ gecreëerd wordt. De pure ‘delight’-ervaring zal van de ambassadeurs naar de rest van het team doorstralen en ervoor zorgen dat dit beleidsplan geen stof zal vangen, maar een doorleefd, op maat werkdocument wordt dat innovatief en uniek in de markt staat! We kijken uit om met jullie samen te werken!

Wil je meer weten? Boek dan nu een verkennend gesprek van 15-minuten rechtstreeks in onze kalender.

Uw workshop begeleiders

Prof Dr Koen Kas (rechts), auteur van ‘Nooit meer ziek’ en wereldbekend keynote spreker in gezondheidsinnovatie en digital health, is uw inspirator en energiser.  Koen opent een venster naar een stimulerende wereld van opportuniteit en mogelijkheid.

Frank Boermeester (midden) is uw facilitator. Hij zorgt voor de procesbegeleiding en ontketent een onwaarschijnlijk creatief denkproces. Frank heeft een psychologische achtergrond met MBA met daarnaast een  jarenlange ervaring in het begeleiden van innovatieprojecten en het faciliteren van creatieve groepsprocessen.

Mieke Donders (links) is de ideale autoriteit naar preventiebeleid. Zij informeerde en coachte voor het Lokaal Gezondheidsoverleg, 11 lokale besturen naar een duurzaam en op maat preventiebeleid. Maatwerk, wetenschappelijke evidentie, duurzaamheid en participatie zijn keywords in haar manier van aanpak. Daarnaast zal zij je meenemen in de wereld van nudging en incentives waardoor je geen saai en oubollig beleid uitwerkt, maar een delightful plan uitwerkt dat de bouwsteen zal vormen van een geïntegreerd,  gedragen en evolutief beleid. Mieke neemt je mee van visie naar beleid en praktijk.

Samen brengen Koen Kas, Mieke Donders en Frank Boermeester de ideale mix van inspiratie, best practice kennis en procesbegeleiding om het ultieme, future-proof preventie-, welzijns- en gezondheidsbeleid mee vorm te geven.

"Wij willen meebouwen aan het type organisatie waar je op het einde van de dag met meer energie vertrekt dan waar je s'ochtends mee toekwam" - Mieke Donders

Wat onze workshop klanten zeggen

Healthskouts klanten en partners

university hospital brussel
danone
ZNA hospital
baxter
hospital sint blasius
Patient Delight movement manifesto
digital twin
digital therapeutics DTx alliance
galenus prijs prix galien
health house leuven belgium